Novi Put

Programi

„Novi put“ provodi svoje aktivnosti putem slijedecih programa:

Program prevencije i edukacije
Organiziramo treninge, seminare, okrugle stolove i predavanja za predstavnike nevladinih organizacija i institucija koji se u svom radu mogu susresti sa žrtvama trgovine ljudima (policija, socijalni radnici, sudije, ljekari, advokati, nastavnici u školama i sl.)
Povecavamo vidljivost problema trgovine ljudima u široj javnosti putem medijske kampanje širokog obima koja ce obuhvatati distribuciju spotova, radio džinglova, postera, brošura, pamfleta, prirucnika, kao i kroz neprestanu saradnju sa medijima, a sve u cilju podizanja svijesti javnosti o ovom problemu. Posebna pažnja se posvecuje radu sa mladima koji u opštem smislu predstavljaju kategoriju pod rizikom od trgovine ljudima. Za njih cemo organizirati radionice, predavanja, ulicne akcije, a aktivisti „Novog puta“ nastojat ce biti prisutni na svim dogadajima koji okupljaju veliki broj mladih.

Program SOS linije i savjetodavna pomoc za žrtve
U procesu je pokretanje SOS telefona i savjetodavne pomoci žrtvama. Putem SOS telefona pruža se pomoc i podrška žrtvama trgovine i njihovim porodicama, a gradani mogu dobiti informacije o problemu trgovine ljudima i ostalim oblicima kršenja ljudskih prava.

Program umrežavanja
Da bi borba protiv trgovine ljudskim bicima i ostalim oblicima nasilja nad ljudskim bicima u našoj zemlji bila efikasna, potrebna je snažna mreža aktivistkinja, aktivista i centara koja pokriva cijelu teritoriju naše zemlje. „Novi put“ je clan Mreže plus BiH, a u buducnosti cemo nastojati svojim radom dobiti priznanje i povjerenje i postati dio medunarodne mreže koja se bore protiv kršenja ljudskih prava.

Novi Put

Association “New Road”

Više iz kategorije: « Ciljevi, misija, vizija
Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • mob +387 61240934
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top