Novi Put Autor  Mar 20, 2024

Početak desetomjesečne kampanje podizananja svijesti o trgovini ljudima u HNK

Današnjom konferencijom za medije udruženje “Novi put” je zvanično počeo realizaciju zajedničke kampanje u saradnji s Koordinacionim timom za borbu protiv trgovine ljudima HNK/Ž.

U okviru ove zajedničke kampanje će naše Udruženje u narednom period sprovoditi ulične akcije u ruralnim i urbanim dijelovima HNK/Ž, s ciljem podizanja svijesti o trgovini ljudima među ranjivim kategorijama, ali i šire javnosti, te poticanja preživjelih žrtava da se uključe u procese razvoja politika suprotstavljanja trgovine ljudima.

Aktivisti i saradnici udruženja „Novi put“ će, tokom uličnih kampanja, vršiti podjelu informativnih materijala, kao i informacija o preovladavajućim oblicima trgovine ljudima, metodama vrbovanja te načinima zaštite i prijavljivanja potencijalnih i stvarnih slučajeva.

Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta pod nazivom „Unapređenje institucionalnog odgovora na trgovinu ljudima“, kojeg podržava Vlada SAD-a kroz USAID-ov Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire, kojeg udruženje „Novi put“ trenutno provodi na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i Županije Zapadnohercegovačke.

#USAinBiH #USAambBiH #USAIDINSPIRE

Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top