Novi Put Autor  Avg 07, 2012

Kampanje „Ja sam protiv trgovanja ljudima“.

U okviru projekta „Prevencija trgovanja ljudima na području Hercegovine“ Udruzenje „Novi put“ početkom mjeseca augusta planira aktivnosti vezano za provođenje promotivne kampanje pod nazivom „Ja sam protiv trgovanja ljudima“.


Kampanja ima za cilj prevenciju i borbu protiv trgovanja ljudima, i podizanje svijesti javnosti o tom fenomenu koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava. „Novi put“ će dijeliti promotivni materijali sa jasnom porukom o borbi protiv trgovine ljudima. Projekat „Prevencija trgovanja ljudima na području Hercegovine“ je finansijski podržan od strane Njemačke ambasade u BiH.

Prema posljednjem izvještaju State Departmenta, Bosna i Hercegovina je izvor, destinacija i tranzitna zemlja za muškarce, žene i djecu koji su izloženi trgovini ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja. BiH je iz grupe 1 prešla u grupu 2, zbog, između ostalog, neprovođenja preventivnih aktivnosti na sprečavanju i borbi protiv trgovine ljudima. Od početka 2012. godine otkrivena su dva slučaja trgovanja ljudima u svrhu seksualne eksploatacije, a žrtve su bile maloljetne državljanke BiH.

Iskreno se nadamo da ćete zbog važnosti kampanje obavijestiti javnost u Mostaru i BiH.

Za sve ostale informacije molimo vas da kontaktirate PR-a Udruženja „Novi Put“ Edisu Demić.

Mostar, 06.08.2012.

Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top