Novi Put Autor  Okt 13, 2020

Osporavanje rodnih stereotipa i unapređivanje rodne ravnopravnosti u medijima

Udruženje “Novi put” uz podršku Svjetske asocijacije krišćanskih komunikacija – WACC, provodi projekat pod nazivom “Osporavanje rodnih stereotipa i unapređivanje rodne ravnopravnosti u medijima”.

Svrha projekta je razvoj i implementacija aktivnosti, uz potporu WACC-a, na temelju dokaza prikupljenih sistematskim praćenjem medija, kako bi se mediji, kroz svoju politiku i praksu, borili za ravnopravnost spolova i prava žena. Aktivnosti provedene na osnovu prikupljenih podataka tokom već provedenih projekata će poboljšati kapacitet medija u BiH da proizvode sadržaje koji jasno osporavaju rodne stereotipe i unapređuje ciljeve rodne ravnopravnosti.

Već prikupljeni dokazi će biti primijenjeni za unapređenje ravnopravnosti spolova i osnaživanje  žena i djevojaka, te za lobiranje medijima da usvoje i provode rodne etičke kodekse i smjernice za izvještavanje o sadržaju u područjima fokusa, te provedu kampanju za podizanje svijesti javnosti i kampanju koja će angažovati “običnu” publiku, kako bi svoje medije smatrali odgovornima za profesionalno i nepristrano izvještavanje.

Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top