Novi Put Autor  Apr 22, 2022

Uspješne bh. žene - Predstavljamo vam Dalidu Demirović

Dalida Demirović je aktivistica i dobitnica brojnih priznanja i nagrada.

Magistrirala je komunikologiju na Fakultetu Humanističkih nauka, Univerzitet „Džemal Bijedić“ Mostar i trenutno je zaposlena na poziciji direktorice J.U. Dječijeg doma „Mostar“.

Ima bogato radno iskustvo u upravljanju projektima, prevođenju, novinarstvu i uredništvu, kako u Bosni i Hercegovini tako i Evropi i Americi. Bila je domaći posmatrač izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, kao i međunarodni posmatrač izbora u Ukrajini i na Kosovu.

Učestvovala je u velikom broju treninga i obrazovnih programa u oblasti tranzicione pravde, poslovnog savjetovanja, projekt menadžmenta, mirnog rješavanja konflikta i mnogih drugih.

Dalida je dobitnica mnogobrojnih priznanja i nagrada od kojih su neke: „Počasni senator Louisiana State Senate“, SAD, „Počasni član Gradskog vijeća Baton Rouge“, Louisiana, SAD, „Počasni građanin New Orleans“, SAD, „Priznanje Denver University za provođenje međunarodne razmjene studenata“, SAD.

Govori engleski i norveški jezik.Svjesni činjenice da žene u Bosni i Hercegovini još uvijek nisu zastupljene u vijestima kao njihove muške kolege, udruženje „Novi put“ je, u okviru projekta „Promoviranje uspješnih žena u BiH“ kojeg podržava Agencija Brot füe die Welt[1] putem nevladine organizacije WACC[2] Kanada, objavilo javni poziv za podnošenje nominacija s ciljem promovisanja žena iz BiH koje su uspješne u raznim oblastima. 

Nakon izvršenog odabira među prispjelim nominacijama, čast nam je da vam ovdje predstavimo jednu od devet finalistica, žena iz BiH, koje godinama bilježe uspjehe u svom profesionalnom  radu, a istovremeno učestvuju u raznim društveno-odgovornim aktivnostima, aktivno rade na podizanju svijesti i unapređenju položaja žena u BiH društvu, osnaživanju i uključivanju mladih u procese odlučivanja, aktivne su sportiskinje, spisateljice, te potiču i druge žene da krenu za njihovim primjerom.

 

[1] https://www.brot-fuer-die-welt.de/

[2] https://waccglobal.org/

Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top