Novi Put Autor  Maj 14, 2020

POZNAJETE LI SVOJA RADNIČKA PRAVA?

Pandemija korona virusa je prisilila gotovo sve zemlje, pa tako i Bosnu i Hercegovina na poduzimanje prilično drastičnih mjera u cilju zaštite zdravlja ljudi. Mjere fizičke distance su se odrazile na većinu poslova, koji su po svojoj prirodi podrazumijevali kontakte s ljudima, što je dovelo do obustavljanja velikog dijela privrednih aktivnosti. Navedene mjere mnoge su poslodavce dovele u situaciju u kojoj su bili prisiljeni u vrlo kratkom roku prilagoditi se novonastalim okolnostima kroz organizaciju rada svojih uposlenika od kuće gdje je to bilo moguće.

Na žalost, tokom trajanja pandemije covid-19, mnogi građani su dobili otkaze a da se nisu mogli dovoljno informisati o svojim pravima.

 Kako bismo spriječili ovakvu praksu u narednom periodu te pokusali da pomognemo i onima koji su već ostali bez posla, Udruženje „Novi put“ je u saradnji s mrežom RING pokrenulo kampanju pod nazivom „POZNAJETE LI SVOJA RADNIČKA PRAVA?“.

S obzirom da zbog novonastale situacije postoji velika opasnost od povećanog rizika od trgovine ljudima u svrhu radne, ali i seksualne eksploatacije, prvenstveno nuđenjem sezonskih poslova van BiH u npr. medicinskim ustanovama, staračkim domovima usljed nedostatka ovakve radne snage u zemljama Evropske unije, pozivamo sve građane da se informišu u našem online savjetovalištu pozivom na viber broj 060 31 55 663 ili putem fb https://www.facebook.com/udruzenjenoviput/ i instagram stranice  @udruzenjenoviputmostar. Naš stručni tim Vam stoji na raspolaganju za sva pitanja, uključujući i ona o sigurnoj migraciji.

Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top