Novi Put Autor  Apr 22, 2022

Uspješne bh. žene - Predstavljamo vam Jelenu Lubura

Jelena Lubura je poduzetnica, vaspitačica, blogerka, ekonomistica te stručnjak za Montesori pedagogiju. Rođena je u Sarajevu 1986. godine, a trenutno živi i radi u Istočnom Sarajevu.

Magistrica je ekonomije te posjeduje zvanje Montesori vaspitača. Također je članica Montesori udruženja Srbije i Montesori udruženja Bosne i Hercegovine i trenutno je učesnica na edukaciji Međunarodne Montesori organizacije AMI. Direktorica je predškolske ustanove dječijeg vrtića „Mašin svijet“.

Jelena je dobitnica nekoliko značajnih priznanja za svoj rad i djelovanje u zemlji i regionu, veliki je humanitarac te je članica Crvenog krsta Istočna Ilidža, kao i „Novak Đoković Fondacije“.

Održala je niz zapaženih predavanja u zemlji i regionu, a svoje ideje i stavove predstavlja putem društvenih mreža, gdje piše i blogove te je trenutno u fazi pisanja svoje prve knjige „Radost djetinjstvu“. Uporedo radi na projektu posebnog obrazovnog priručnika za predškolski pripremni program „Predškolac, snalažljivac“. Također je dala svoj doprinos u komponovanju i autorstvu himne za vrtić Mašin svijet sa dječijim pjesnikom Todetom Nikoletićem.

Nosilac je titule novog tržišnog inovatora u organizaciji CEI NAHLA.

Majka je dva sina.Svjesni činjenice da žene u Bosni i Hercegovini još uvijek nisu zastupljene u vijestima kao njihove muške kolege, udruženje „Novi put“ je, u okviru projekta „Promoviranje uspješnih žena u BiH“ kojeg podržava Agencija Brot füe die Welt[1] putem nevladine organizacije WACC[2] Kanada, objavilo javni poziv za podnošenje nominacija s ciljem promovisanja žena iz BiH koje su uspješne u raznim oblastima. 

Nakon izvršenog odabira među prispjelim nominacijama, čast nam je da vam ovdje predstavimo jednu od devet finalistica, žena iz BiH, koje godinama bilježe uspjehe u svom profesionalnom  radu, a istovremeno učestvuju u raznim društveno-odgovornim aktivnostima, aktivno rade na podizanju svijesti i unapređenju položaja žena u BiH društvu, osnaživanju i uključivanju mladih u procese odlučivanja, aktivne su sportiskinje, spisateljice, te potiču i druge žene da krenu za njihovim primjerom.

 

[1] https://www.brot-fuer-die-welt.de/

[2] https://waccglobal.org/

Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top