Novi Put Autor  Feb 16, 2015

Edin Šebo pritvoren zbog sumnje da je silovao osmogodišnjaka

Edin Šebo je uhapšen te mu je određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je u sarajevskom naselju Buća Potok silovao osmogodišnjeg dječaka.

 

Edin Šebo pritvoren zbog sumnje da je silovao osmogodišnjaka Ilustracija Kako Klix.ba saznaje Šebo je uhapšen prije nekoliko dana, a odmah mu je i određen pritvor.

Ovo nam je potvrđeno i u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, no više detalja o slučaju nisu nam htjeli kazati zbog osjetljivosti slučaja i činjenice da se radi o maloljetnom djetetu.

"Sve što vam možemo kazati jeste da je pritvor osumnjičenom predložen zbog sumnje da bi mogao ometati krivični postupak, utjecati na svjedoke ili sakriti i izmijeniti dokaze", rečeno nam je u Odjelu za odnose sa javnošću.

Sumnja se da su u cijeli slučaj zlostavljanja uključeni i roditelji osumnjičenog.

Dječak više nije mogao izdržati te je tek nedavno sve priznao roditeljima koji su slučaj odmah prijavili policiji. Šebo je odmah uhapšen, a navodno je tokom saslušanja i priznao počinjenje krivičnog djela.

Nakon što mu je predložen pritvor, Općinski sud u Sarajevu je prijedlog i prihvatio te je u subotu naložio da Šebo bude zadržan u pritvoru narednih mjesec dana. Njega se sumnjiči da je počinio krivično djelo spolnog odnosa sa djetetom.

"Pritvor osumnjičenom E. Š. može trajati do 12. marta 2015. godine ili do nove odluke suda", kazala je za Klix.ba Amra Karačić, glasnogovornica Općinskog suda u Sarajevu.

Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top