Novi Put Autor  Jun 10, 2020

Novi slučaj trgovine maloljetnicama u svrhu seksualne eksploatacije

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je sucu za prethodni postupak Županijskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Dževada S. (55) i Suvada K. (39), obojica iz Čelića, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili produženo krivično djelo 'Trgovina ljudima' u vezi sa seksualnim iskorištvanjem više djevojaka, među kojima su i dvije maloljetne osobe.

Postoji osnovana sumnja da je Dževad S., kao vlasnik ugostiteljskog objekta na području Čelića, tijekom 2016., 2019. i do ožujka 2020. godine, vrbovao i zaposlio dvije maloljetne djevojke, kao i veći broj punoljetnih žena, obmanjujući ih da će raditi samo kao konobarice.

Iskorištavajući njihov težak materijalni položaj i druge okolnosti, uz upotrebu prijetnji i sile, navodio je dvije maloljetnice i druge djevojke da imaju seksualne odnose sa gostima u samom objektu ili na drugim lokacijama. Pri tome ih je zastrašivao, često im ograničavajući slobodu kretanja, a i sam ih je seksualno iskorištavao.

Suvad K. je osumnjičen da je kao šef osoblja u objektu Dževada S. postupao po njegovim uputama, te je također silom, prijetnjama i ucjenama navodio djevojke da pružaju seksualne usluge većem broju gostiju, a i sam ih je pokušavao seksualno iskorištavati.

Po naredbi Županijskog suda Tuzla i po nalogu Tužiteljstva, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije - Odjeljenje za borbu protiv organiziranog kriminaliteta, su 7. lipnja 2020. godine izvršili pretrese na tri lokacije u Čeliću, nakon čega su osumnjičeni lišeni slobode.

Pretresu je prethodila višemjesečna istraga, a nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i materijalne dokaze tijekom ponedjeljka predati u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.

Izvor: hercegovina.info 

https://www.hercegovina.info/vijesti/crna-kronika/bih-maloljetnice-zaposlili-kao-konobarice-a-onda-ih-seksualno-iskoristavali/185889/?fbclid=IwAR1TT6042Pq8vbLiTDU83uEjQsJWbsqMYJJ77jVCbyFFTUbukIxsANACXKQ
Označeno
Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top